• header-vaikai.jpg
  • Sport.jpg
  • header5.jpg
  • mokykla_fasadas.jpg
  • Haeder002.jpg

Logo Mokykla progimnazija
 
ES fondu logo  TAMO
 
valgyklos meniu  Vaiku registravimas logo

Atvaitai

Gražia tradicija tapo, kad mokinius sugrįžus po rudens atostogų pasitinka policijos bičiulis Amsis su akcija „Saugus, kai matomas“. Šios akcijos tikslas – skatinti progimnazijos bendruomenę nešioti atšvaitus, šviesti juos saugaus eismo temomis.

Atšvaitai – paprasta ir efektyvi priemonė užtikrinanti pėsčiųjų, dviratininkų, motociklininkų ir kitų eismo dalyvių saugumą prieblandoje ar tamsiu paros metu. Tyrimai rodo, jog net 90%

informacijos apie nuolatos besikeičiančias eismo sąlygas, vairuotojai priima akimis. Todėl ypač tamsiai apsirengę pėstieji ar dviratininkai, pablogėjus matomumui, gali būti vairuotojų laiku nepastebėti. Pavojingiausias laikas pėstiesiems – nuo lapkričio iki vasario pabaigos. Mat šiuo laikotarpiu didesnę paros dalį būna tamsu, dažni krituliai.

Esant prastam orui bei tamsiam paros metui, svarbu ne tik turėti atšvaitą, tačiau ir tinkamai jį nešioti. Labai svarbu, kad atšvaitas būtų prisegtas dešinėje drabužių pusėje, automobilio žibintų aukštyje, kad jį matytų iš priekio atvažiuojantys vairuotojai. Juostinis atšvaitas dedamas ant dešinės rankos ties alkūne, o ant dešinės kojos žemiau kelio. Ant rankinės ar kuprinės atšvaitai dedami iš dešinės pusės (dešiniarankiams).

Akcijos metu progimnazijos bendruomenei buvo priminta, kad atšvaitas ne audinio ar plastmasės gabaliukai, tačiau priemonė galinti išgelbėti ne vieną gyvybę. Dėkojame Šiaulių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biurui už dovanotus atšvaitus.

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Viktorija Abromaitienė