Spausdinti
Rugsėjo 27-ąją dieną didžioji dalis Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų progimnazijos mokinių susirinko į tradicinį XXII bėgimą ,,Šapnagių senkapis – Ginkūnų progimnazija“. Šis bėgimas septintą kartą skiriamas buvusiam mokyklos direktoriui A. Lunskiui atminti.
Prieš išvykstant į starto vietą bėgimo dalyvius pasveikino ir išlydėjo mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui Romena Ruškienė. Bėgikams reikėjo įveikti 2022 metrų nuotolį.
5-6 klasių mergaičių tarpe greičiausiai atbėgo Rugilė Mikšytė. Tos pačios amžiaus grupės berniukų nugalėtoju tapo Aleksandras Saudargas.
7-8 klasių mergaičių tarpe nugalėjo Gabija Minčinauskytė. Tarp berniukų - nuo pat pirmųjų bėgimo metrų pirmavęs Arijus Kulevičius. Šie du sportininkai ir tapo absoliučiais nugalėtojais berniukų ir mergaičių grupėse.
Visi bėgimo nugalėtojai ir prizininkai savo amžiaus grupėse buvo apdovanoti atitinkamo laipsnio medaliais, o kiti, sėkmingai įveikę bėgimo trasą dalyviai, apdovanoti organizmo kalorijas atstatančiais prizais.
Jau tradicija tapo, kad šitame renginyje kasmet laukiami ir dalyvauja buvę mūsų progimnazijos mokiniai. Džiaugiamės sulaukę Tomo, Eimanto, Igno, Armando, Deivido.
Šiais metai bėgime dalyvavo devyniasdešimt penki mokiniai.
Fizinio ugdymo mokytojas Albinas Klumbys